mijmering
Zondagochtend. Half acht. In gedachten. Wil graag een nieuw blog schrijven. Contact met u maken. Maar waarover zal ik het deze keer eens hebben.
Alles lijkt al gezegd. De revue gepasseerd. De mooiste plaatjes getoond. Opgeschept over het eten, de gasten bedankt, gelachen om onze dieren. Persoonlijke zaken gedeeld.
En toch voel ik de noodzaak om u iets te vertellen. Want het blijft een bijzonder gevoel dat je iets intikt op een apparaat en tegelijkertijd weet dat er iemand is die dat straks leest. En die je door jouw inzet een blij gevoel kunt geven.
En juist dát maakt mij zo nieuwsgierig. Wie is mijn lezer. Wie bent u. Hoe bent u op mijn site gekomen. Ik ga er van uit dat u puur geïnteresseerd bent in vergaderlocaties maar wellicht zijn er ook andere redenen om mij te volgen. Wat bevalt u hier. Wat vindt u stom. Wat mist u.
Ik merk aan mezelf dat ik een honger heb naar inspiratie. Dat ik zeker wil weten dat u het (nog steeds) leuk vindt wat u leest en ziet. Dat u uitkijkt naar de volgende blog. Dat ik nog beter aan uw wensen tegemoet kan komen.
Daarom. Kunt u mij hierbij helpen? Door mij op Instagram @optland21 of op Facebook een open reactie of een DM te sturen? Een mail mag ook.
Dank u wel!
Dat geeft mij weer voeding om leukere of interessantere blogs te schrijven.
Voor u.
Ik wens u een fijne zondag.
Dag, dag,
Andrea
i j s
Vandaag een lekker fris ijs plaatje.
Om een beetje in een schaats stemming te komen. Want er lag zo’n mooi laagje in de sloten. Kreeg meteen de kriebels.
Kijkt u er ook zo naar uit? Muts op. Brede grijns. En dan zo door het fraaie Hollandse winter landschap glijden. Hoe fijn zou dat zijn.
Hoop dat het ons nog is gegund deze winter. Want hoe leuk om de schaatsen onder te binden samen met je team! Geweldige vergader break toch.
Je schaatst hier vanaf ‘t land zo de prachtige polder binnen.
Morgen en overmorgen ontvang ik de eerste gasten van 2025. Zie er naar uit ze in een zonnige zacht bevroren wereld te mogen begroeten.
Dag, dag,
Andrea
blue hour
Het blijft toch blij wakker worden, zo’n lieve kleine witte wereld.
Ook al is het maar van korte duur.
Ik wens u een gezellig weekend!
Dag, dag,
Andrea
✨happy new year!✨
Gelukkig nieuwjaar, lieve gasten.
Een heerlijk nieuw en fris 2025 staat klaar om u met open armen te verwelkomen.
Hier Op ‘t land wens ik u een gezond en fantastisch jaar toe, vol met nieuwe mooie momenten.
En natuurlijk sta ik ook in 2025 weer klaar om u en uw team een onvergetelijke vergaderdag te bezorgen.
Maak er een mooi jaar van met elkaar!
Dag, dag,
Andrea
t e r u g b l i k
Ik hoop dat u fijne dagen hebt gehad en nu alle tijd hebt om even stil te staan.
Kerst is voorbij. Ik heb er van genoten. Lekker het hele gezin in mijn blije kersthut, melige spelletjes doen, en heerlijk in de moederkloek stand.
Ik hoop dat u fijne kerstdagen hebt gehad en nu alle tijd hebt om even stil te staan.
Lekker op de bank hangt. De donkere dagen negeert en heerlijk onder een zacht dekentje uw rust pakt. Overwintert.
Retrospectie. Terugblik. Verstilling. Als we naar buiten kijken zien we de natuur ook even stil staan. Zachtjes zuchtend onder de vreemde klimaat omstandigheden die ze moet ondergaan. Want waar moet ze al het water nog laten? De grond is het letterlijk zat.
Maar terug naar u. Naar mij. Hoe was uw jaar. Ik hoop dat u terugkijkt op groei. Hoe klein ook. Dat u nieuwe inzichten hebt gekregen. Momenten hebt mee gemaakt die u inspireerden. Verfristen.
En als dat niet zo is is dat ook niet erg. Want rust en berusting is misschien nog wel waardevoller.
Hier Op ‘t land kijken we terug naar een jaar met vertrouwde gezichten. Vergadergasten die mij uitdaagden om ze toch weer net een andere beleving te gunnen dan de vorige keer dat ze hier waren. Heerlijk vond ik dat. Hield me scherp.
En zelf heb ik een jaar achter de rug waarin ik dacht oké en dát gaan we eens even anders aanpakken volgend jaar. En met dát bedoel ik dat ik meer en beter moet gaan loslaten. Dat empty nest was echt even wennen. Ik miste ze. Focus moet nu weer op mezelf en mijn werk. Het grote loslaten.
Hoe dan ook. Nog een paar dagen en dan staat er een nieuw jaar voor de deur. Ikzelf hou altijd meer van 1 januari dan van 31 december. Ik heb niks met oudejaarsavond. Nooit gehad. Vind het eigenlijk een saaie avond haha.
Maar 1 januari vind ik fijn. Voelt alles zo fris en afgestoft. Als een nieuwe kans. Een sterk gevoel.
En dat wens ik u ook toe voor het nieuwe jaar. Een sterk 2025.
Dag, dag,
Andrea
f a m i l y t i m e
Het is kerstmis. En we verlangen allemaal naar warmte en gezelligheid. Met de mensen waar we het meest van houden.
Het is kerstmis. En we verlangen allemaal naar warmte en gezelligheid. Met de mensen waar we het meest van houden.
En het liefste met lekker eten. Want dat verbindt. Dus maakte ik de Op ‘t land borrelplank kerst editie. Heerlijk met verse vis erbij. Dit keer niet voor de vergadergasten maar voor onszelf.
Dat dat kan, samen zijn met mensen waar we van houden, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom een extra omhelzing voor als u in deze liefdevolle tijd van het jaar iemand moet missen, alleen bent met kerst of iemand niet kunt bereiken. Om welke reden dan ook.
Ik ben samen met ons gezin en mijn moeder. En geniet met volle teugen. Want tijd en liefde zijn zo kostbaar.
Helemaal bij oudere mensen. Want hoe lang hebben we haar nog. Ze is zo kwetsbaar.
Gisternacht overleed geheel onverwacht de moeder van een goede vriendin. Boem. Opeens weg. Voor hen een verdrietige schaduw over kerstmis. Maar mijn vriendin was dankbaar. Haar moeder is 90 geworden, heeft een goed leven gehad en ze hadden groot feest gehad dit jaar. Gekoesterd. Krachtig. Loslaten. Hoe pijnlijk ook.
En dat inspireerde mij. Want voor het nieuwe jaar wordt mijn voornemen, meer loslaten. Maar daarover later meer.
Geniet van deze bijzondere tijd van het jaar. Heb lief. Raak aan. Zeg lieve dingen. En blijf daarbij voor uzelf zorgen. Hou van uzelf.
Liefs❤️
Andrea
hoe gaat het?
Hoe gaat het met u? Bent u druk met het afronden van werk, alle kerstinkopen te bedenken en binnen te halen, is het een race tegen de klok, probeert u de sfeer thuis kerst gezellig te houden of lukt het om uit te zoomen en aandacht aan uzelf te geven.
Hoe gaat het met u? Bent u druk met het afronden van werk, alle kerstinkopen te bedenken en binnen te halen, is het een race tegen de klok, probeert u de sfeer thuis kerst gezellig te houden of lukt het om uit te zoomen en aandacht aan uzelf te geven.
Want u bent misschien vrouw en wij vrouwen regelen en zorgen wat af in het leven. Al helemaal tegen het eind van het jaar.
Daarom is deze post voor u. En alle regelneven. Want ik gun u hetzelfde top of the world gevoel in deze blije maar drukke maand, dat ik had op deze foto afgelopen maart toen ik mijn zestigste verjaardag omarmde.
Zorg goed voor uzelf. Ga ik ook doen.
Fijne dagen,
Dag, dag,
Andrea
donker
Het zijn de donkere dagen voor kerst. ‘t is echt somber buiten. Daarom een mooi plaatje.
Het zijn de donkere dagen voor kerst. ‘t is echt somber buiten. Daarom een mooi plaatje. Van onze locatie. Met lichtjes.
Voor u.
Fijn weekend,
dag, dag,
Andrea
crush
Met mijn hysterische crush on Christmas zit het dit jaar weer helemaal goed. Ben weer lekker aan het doorslaan.
Met mijn hysterische crush on Christmas zit het dit jaar weer helemaal goed. Ben weer lekker aan het doorslaan.
Het vergaderjaar loopt zo zoetjes aan op z’n einde dus is er alle tijd voor het onderdompelen van huis en haard in heerlijke over de top kerstsfeer.
Geen ontkomen aan.
Geniet van deze favoriete tijd van het jaar!
Dag, dag,
Andrea
teatime
Ik begrijp die Engelsen wel. Thee heeft een geheel eigen sfeertje. Iets tuttigs. Ik hou er van.
Ik begrijp die Engelsen wel. Thee heeft een geheel eigen sfeertje. Iets tuttigs. Ik hou er van.
Dus maken we er hier Op ‘t land een eigen hoekje voor. Kun je helemaal op los gaan. Minder classy dan de Engelsen want die houden het sober en chic.
Maar ik pretendeer toch een beetje mee te doen met alle stadse hip, en daarom ook hier Op ‘t land natúúrlijk de optie om een mooie verse thee te maken. En dan wel lekker over de top, want naast de basics gember en munt is er sinaasappel, appel, citroen, venkel of een kek blauw besje. Ik wissel het een beetje af, net wat er te krijgen is.
Naast de aromatische losse thee (o.a. hele fijne Chinese) en prettige zakjes van clipper, want die hebben we ook.
En hoe knus om je eigen mini potje te maken.
Dit alles combineren we met home made koekjes en goede chocolade, zie de vorige post.
Alles of niets, hier Op ‘t land.
Dag, dag,
Andrea
frambozen & chocolate
Hoe lekker om de heidag te starten met kleine verwennerijtjes. Want fabriekskoekjes krijg je hier niet bij je vergaderarrangement.
Ik zeg goedemorgen. Hoe lekker om de heidag te starten met kleine verwennerijtjes. Want fabriekskoekjes krijg je hier niet bij je vergaderarrangement.
Beetje onderdompelen in een luxe gevoel mag wel toch als je een eind hebt gereden en naar de middle of nowhere moet omdat er weer een heidag is bedacht ;)
Daarom starten we de dag hier Op ‘t land met huisgemaakte stroopkoek, roomboter patisserie, een toefje chocola en om de smaaksensatie af te maken doe ik er dan wat zoete framboosjes bij.
Tel daar een mooie cappuccino, flat white of verse gemberthee bij op en je bent helemaal klaar voor een fantastische workflow.
Fijne dag,
Andrea
eindbaas
Dit kiekje heeft bijzondere waarde. Hier sta ik namelijk begin 2020 voor de KVK in Rotterdam toen ik Op ‘t land had opgericht.
Nou jongens, met deze donkere dagen voor kerstmis, dacht ik, ach doe bijna nooit plaatje van mezelf, laat ik dat nou eens wel doen.
Ben tenslotte de eindbaas, nietwaar.
Dit kiekje heeft bijzondere waarde. Hier sta ik namelijk begin 2020 voor de @kvk_nl in Rotterdam toen ik Op ‘t land had opgericht.
Februari 2021 kwam de site online en mid dat jaar was ik zogezegd ‘in business’.
Dat betekent dat ik in 2025 alweer mijn vijfde jaar in ga! Met vele van jullie. Dank daarvoor.
Maar nu lekker van het weekend genieten. Van bontmuts naar bikini heb ik begrepen.
Enjoy!
Dag, dag,
Andrea
brood
We houden van brood. Ik ook. Daarom zijn we aan de start van Op ‘t land in 2021 op zoek gegaan naar een lokale bakker met traditionele waarden.
De laatste tijd heeft brood een omstreden sneu imago gekregen. Want koolhydraten. Dus slecht. Met dank aan keto.
Hier Op ‘t land houden we daar natuurlijk rekening mee. Want ook bij ons kun je koolhydraatarm eten. Of vrij zelfs.
Maar toch wil ik even een klein pleidooi houden voor onze oer-Hollandse eet cultuur. We zijn opgevoed met brood en ik geloof een van de weinige landen die zelfs twee broodmaaltijden eet per dag.
We houden van brood. Ik ook. Daarom zijn we aan de start van Op ‘t land in 2021 op zoek gegaan naar een lokale bakker met traditionele waarden. En die vonden we.
Het brood van onze lokale bakker smaakt nog naar echt vers gebakken brood. Onze vergadergasten proeven echt het verschil met de reguliere afbakbroodjes die ze op andere locaties krijgen.
Echt blij zijn we met deze samenwerking. Iedere keer komt de bakker einde ochtend zijn broodjes bij mij brengen en ik doe er dan onder andere die heerlijke regionale rauwmelkse kaas op. Top combinatie.
Kortom. Brood verdient een echte comeback. Want hier Op ‘t land zijn onze broodjes echt verrukkelijk en super gezond want van echt volkoren met hele grove korrels. Prima voor je darmflora.
Oh en z’n koekjes zijn ook fantastisch.
Dusssss, een big shoutout naar bakker Remco en z’n toegewijde team!
Dag, dag,
Andrea
Zie de maan
Zie de maan schijnt door de bomen..
schijnt door de bomen..
Vandaag komt de Sint alweer naar ons land.
Dat betekent de start van een gezellige tijd vol met voorbereidingen voor de feestdagen.
En lichtjes. Veel lichtjes.
Ook voor onze vergadergasten. De komende weken vergaderen we natuurlijk in feestelijke stijl. Buiten lichtjes, binnen extra kaarsen. En met eten in december sfeer.
En strakjes bomen, veel bomen.
We maken er een leuke tijd van met elkaar hier Op ‘t land.
Fijn weekend!
Dag, dag,
Andrea
extra
Nu het buiten wat guurder begint te worden en de donkere dagen voor kerstmis in zicht komen is het lekker om een extra breakout ruimte erbij te kunnen huren als je met een grote groep bent.
Nu het buiten wat guurder begint te worden en de donkere dagen voor kerstmis in zicht komen is het lekker om een extra breakout ruimte erbij te kunnen huren als je met een grote groep bent.
Want dan lopen we toch iets minder enthousiast de tuin in en is het juist fijn om je te kunnen verspreiden over meerdere ruimtes.
Natuurlijk hebben we ook het heerlijke overdekte en af te sluiten terras dat met de heaters en plaids een prettige aanvulling is op je plenaire vergadermomenten.
En er is natuurlijk de gehele boven etage, de gezellige keuken en lange gang om gebruik van te maken met elkaar.
Maar met de serre heb je net even die extra meters erbij en een lounge beleving. Ideaal voor een breakout moment.
Dag, dag,
Andrea
online
Techniek moet vooral op een vergaderlocatie goed op orde zijn. Al vanaf het prille begin wist ik, een beamer gaat hem niet worden.
WiFi. En alle magic eromheen. Techniek moet vooral op een vergaderlocatie goed op orde zijn. Al vanaf het prille begin wist ik, een beamer gaat hem niet worden.
Dus werd het een fijne smart tv, verstopt onder een fraaie Rijksmuseum stilleven collectie. Of een mooi Klimt plaatje.
Geen zwart gat om naar te staren, als er geen behoefte is aan een scherm. Maar prachtige kunst. Nog meer sfeer in een zakelijke ruimte.
Vandaag heb ik ons netwerk uitgebreid met de allernieuwste gadgets. Voor nòg sneller internet. Want glasvezel hadden we al. Hoe lekker.
We zijn zoooo cutting edge hier
Op ‘t land.
Dag, dag
Andrea
l i c h t j e s
Met deze zware laag hangende bewolking is het maar goed dat ik al begin november idioot enthousiast door de tuin struin om alle feestverlichting alvast te installeren.
Met deze zware laag hangende bewolking is het maar goed dat ik al begin november idioot enthousiast door de tuin struin om alle feestverlichting alvast te installeren. Mèt slimme in-één keer-aan uit -schakelaars anders word ik tureluurs.
Dusss, et voila dat het er hier Op ‘t land niet depri uitziet in deze sombere donkere dagen. Word er zowaar vrolijk van.
Onze vergadergasten profiteren natuurlijk mee van deze blij ei pre-kerst stemming want zo verraste ik ze afgelopen week met een heerlijk glaasje gluehwein buiten.
En iedereen daarna weer braaf aan het werk. Grijns op het gezicht. En, vanzelfsprekend, het laatste restantje workflow verliep als een zonnetje.
Op ‘t land vergaderen we in stijl.
Altijd.
Fijn weekend!
Dag, dag,
Andrea
toegewijd
Op deze prachtige ochtend, èn met de lichtjes buiten aan sinds dit weekend, ontvangen we onze leuke en lieve vergadergasten van Welthuis vandaag alweer voor de vijfde keer.
Op deze prachtige ochtend, èn met de lichtjes buiten aan sinds dit weekend, ontvangen we onze leuke en lieve vergadergasten van Welthuis vandaag alweer voor de vijfde keer.
Wat een eer en hoe vertrouwd. Inmiddels. En wij gaan er weer voor zorgen dat dit een goede dag voor ze wordt met een fijne workflow zodat ze hun belangrijke werk in alle rust kunnen bespreken.
Toegewijd zijn noem ik dat.
Update:
Het was weer een heerlijke dag, en ik mocht weer blije en tevreden gasten uitzwaaien.
Vaker gezegd. Daar doe ik het nou voor!
Dag, dag,
Andrea
november
Hallo november! We gaan het laatste weekend van de herfstvakantie in.
Hallo november!
We gaan het laatste weekend van de herfstvakantie in. Dat waren twee heerlijke weken voor alle regio’s. Wat een bof zo’n prachtig zacht najaar. Maakt alle regen drama uit het voorjaar helemaal goed.
En de komende twee weken blijven de vooruitzichten zacht en zonnig. Heerlijk voor al onze gasten want na een druk september en rustig oktober wordt november weer lekker bedrijvig. Veel boekingen. Zowel nieuwe als oude gasten.
En we gaan ondanks de prettige temperaturen toch echt het soep seizoen in nu. Zin in!
Geniet van een mooi, zacht en gezellig start weekend van de sprankelende lichtjesmaand november.
Hier gaan ze al aan, hoor, de buiten lichtjes!
Fijn weekend!
Dag, dag,
Andrea